Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Színek hatása „keresztszemek” világában

 

A keresztszemes kézimunkáknál a színek kiválasztása sok mindenre utalhat. Az előre legyártott minták esetében, már akkor eldöntjük, hogy milyen színvilágot szeretnénk látni. A legtöbb esetben ez remekül szimbolizálja a hangulatunkat. A következőkben a színek hatását vizsgáljuk.


Piros:
rendkívül erőteljes szín, mely intenzív hatást gyakorol ránk keresztszemes hímzés közben. Energiát ad, feltölt és szenvedélyt sugall. A szerelem és az intenzív érzelmek színe.


Citromsárga:
a sárga erőteljes figyelemfelkeltő hatású szín, az erőteljesebb árnyalatainak felhasználásával készülő keresztszemes képek nappalink középpontjává válhatnak. A citromsárga élénk árnyalatai fokozzák a boldogságot és az életörömöt, energiát adnak, ugyanakkor a sápadtabb fakó sárgák lehangolhatnak.


Narancssárga
: a mediterrán életérzést sugárzó narancssárga egyesíti a piros erőteljes energiáit a citromsárga örömével. Barátságos és vidám hangulatokat ébreszt, a gyerekek különösen rajonganak érte. Ha sok narancssárga fonalat használunk a keresztszemes mintánk elkészítéséhez, szinte biztos, hogy hangulatunk felfelé kezd ívelni.


Barna:
a föld elem színe, nyugalmat, stabilitást, megértést sugároz. Ha csak a barna különböző árnyalatait választjuk keresztszemes kézimunkánk elkészítéséhez, akkor megvan a veszélye, hogy túl komor, vagy netán régies, jellegtelen hangulata lesz a képnek. A különböző színek kombinálásával, vagy egy különleges mintával ellensúlyozhatjuk ezt a hatást.


Kék
: a víz és az ég színe, nyugalmat, békét, tisztaságot sugall, és a tágasság érzetét kelti. A keresztszemes minták elkészítésének nyugodt hangulatát tovább fokozhatjuk, ha sok kék színű fonallal dolgozunk.


Zöld
: a fák, a növények és a természet színe, nyugalmat és természetességet sugall. Manapság az öko, bio életmód és a környezetvédelem is eszünkbe jut róla. Keresztszemes kézimunkák készítésénél a fonalak természetességét is tovább erősíti.


Lila
: a kiegyensúlyozottság, a vallásosság és a spiritualitás színe. Megteremti az érzelmek és a gondolatok közötti egyensúlyt. Vallási és spirituális témájú keresztszemes mintákhoz ideális választás.


Rózsaszín
: a gyengédség, a szeretet és a gyógyulás színe. Ideális választás kislányos babaszobákba készülő keresztszemes alkotásokhoz.


forrás:  www.evakezimunka.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.